Hanne & Ripa

Olemme Ripan kanssa haastajatehiksessä kaudella 2014.

Ripa (Mi Sombra Captain Cook, synt 13.7.2010) on red merle australianpaimenkoira uros Itävallasta Nina Krammerin kennelistä. Ripa on vieraita ihmisiä kohtaan alkuun varautunut, mutta lämpiää nopeasti kunhan saa tutustua omaan tahtiin. Ripa on ehdottomasti yhden ihmisen koira, mistä olen todella tyytyväinen - oikea perskärpänen kotioloissakin. Töissä Ripasta löytyy virtaa ihan tarpeeksi minun tarpeisiin, mutta ei ole mikään ylivilkas tapaus. Palkkautuu erinomaisesti namein ja tätänykyä myös leluin, onneksi.  
Ripan kanssa ollaan harrastettu agilityä, tokoa, hakua ja paimennusta, joista nyt Ripan täytettyä kolme vuotta päälajeiksi nousivat toko ja paimennus. Saavutuksissa on BH, TK1, TK2 ja PAIM-1 sekä STDs. Kaksi kertaa ollaan kokeiltu VOI-luokkaa, joista VOI III-tulos ja yksi kämmi.
Koska Ripa on ensimmäinen harrastukoirani, on sen kanssa tehty monia virheitä, mutta onneksi osa on saatu korjattuakin. Paljon on vielä haaveissa tavoitteita lajissa kuin lajissa, joten koiran kanssa on paljon tehtävää.   

Kotona on tyttären australianpaimenkoira Maisa (4,5 vuotta) TK1, TK2, maxi III ja tokossa VOI-luokassa ja bordercollie Joku (6 kk) sekä jenkki Tellu, joka on jo harrastuksista eläkkeellä. 

Olen HSKH ry:ssä tokokouluttaja ja agilitykouluttaja sekä rahastonhoitaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti