Mirjami & Kengu

Kuulumme Kengun kanssa huipputehikseen kaudella 2013-2014.

Kengu (FI TVA Adofau Wallaby) on 2-vuotias belgianpaimenkoira malinois -narttu. Kilpailemme Kengun kanssa erikoisvoittajaluokassa. Kengu on kiihkeä ja vahvasti saalisviettinen nuori koira, joka rakastaa työn tekoa. Kengun suoritukset ovat parhaimmillan todella nopeita ja näyttäviä, mutta matalampaa virettä vaativat liikkeet ovat toisalta koiralle melko haastavia.

Kengun kanssa on mahtavaa treenata, sillä koira antaa itsestän aina 110 % eikä tee mitään puoliteholla. Toisaalta koiran vireen pitäminen sopivalla tasolla on välillä haastavaa ja toisinaan koiralla ns. "keittää yli". Kengun energia ei tunnu koskaan loppuvan ja toistoja voi tehdä koiran kanssa aivan loputtomasti. Kengun kanssa treenaaminen on ollut todella opettavaista ja täysin erilaista kuin muiden koirieni kanssa. Tietyt asiat, kuten kontaktin opettaminen, ovat olleet todella helppoja, kun taas toisten asioiden, kuten tunnistusnoudon, kanssa ollaan saatu painia todella pitkään.

Kengun kanssa on kilpailtu myös agilityssä ja vesipelastuksessa, mutta viime keväänä diagnosoidun lannerangan spondyloosin vuoksi Kengu siirtyi täyspäiväiseksi tokokoiraksi. Olemme aiemmin treenanneet viestiä, hakua ja peltojälkeä, mutta spondyloosin vuoksi kisahaaveet myös pk-puolella piti unohtaa.

Kisaan tokossa myös toisen koiramme kanssa. Snautseri Sisun kanssa kuuluimme tokotehikseen kaudella 2011-2012. Sisu kilpailee erikoisvoittajaluokassa.

Toimin HSKH:ssa tokon koulutusohjaajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti