Sanna & Hilda


Haastajatehisläinen Hilda (Cabaroo Keen-Eye Annie) on reilu kolmevuotias bordercollie. Sen ulkonäkö muistuttaa niin paljon australianpaimenkoiraa, että harva on arvannut oikein kysyessään, onko se bortsu vai auspai. Tokossa Hilda on oikein kiva harrastuskaveri, koska se on niin innostunut tokoilemaan, jaksaa treenata vaikka kuinka ja on yleensä mukavan kuuliainenkin. Palkaksi sille kelpaa niin tekeminen, kehut, lelut kuin namitkin. Tokoinnostuksestaan huolimatta se osaa rauhoittua nopeasti, eivätkä satunnaiset treenaamattomuusjaksotkaan ole sille ongelma. Toko-kenttien ulkopuolella Hilda ei ole aina kovin sosiaalinen, vaikka onkin myöntynyt siihen, että kaikenlaista täytyy sietää.

Keskitymme koiraharrastuslajeista tällä hetkellä ainoastaan tokoon. Tavoitteemme tokossa ovat korkealla, vaikka tässä vaiheessa onkin vielä paljon tekemistä, ennen kuin olemme lähelläkään tavoitteitamme. Olisi hienoa, jos vuonna 2014 pääsisimme osallistumaan ensimmäisiin toko-SM:iimme ja lisäämään Hildan nimen eteen ensimmäisen valionarvotittelin. Tosin onkohan suurin haaste Hildan tottelevaisuusvalioitumisessa, tunnistavatko näyttelytuomaritkaan Hildan rotua oikein;-). Titteleitä tärkeämpää on kuitenkin Hildan nykyisen, mielestäni hyvän, vireen ja asenteen säilyttäminen tokoillessa jatkossakin.

Kotona Hildaa pitää tassunsa alla sitä puolet pienempi cockerspanieli Olga, joka ehti saavuttaa urallaan TK1- ja TK2-koularit, JVA-tittelin sekä kisata agilityn 3-luokassa, ennen kuin selkäongelmat siirsivät Olgan kokopäivätoimiseksi sohvaperunaksi.

Olen harrastanut tokoa yhdeksisen vuotta. Oli aivan mahtavaa päästä Haastajatehikseen, ja innostunein mielin osallistumme ensimmäiseen Tehiskauteemme mukavassa treeniseurassa!

Kuva: Juuso Kuparinen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti