lauantai 14. kesäkuuta 2014

SM-kisoihin valmistautumista

Jatkoimme Oilin kanssa tehiksen leirillä sunnuntaina teemalla SM-kisoihin valmistavat treenit. Jaoimme kentän kahtia ja koirat tekivät vierekkäisissä kehissä liikkeitä samanaikaisesti. Nämä treenit osoittautuivatkin kaikille melko haastaviksi, mutta myös todella hyödyllisiksi! Esim. rinnakkin tehdyt luoksetulo ja nouto olivat monelle koiralle hankalia. Nopeasti koirat kuitenkin tottuivat häiriöihin ja rupesivat oikein tsemppaamaan. Tässä treenissä huomasi kyllä mitä asioita pitää vielä treenata ennen SM-kisoja.

Lounastauon jälkeen jatkoimme vielä samalla teemalla, mutta nyt kentällä oli useampikin koira saman aikaisesti. Tämä tuntui olevan koirille helpompaa kuin aamupäivän treeni, missä ainoastaan kaksi koiraa suoritti samaan aikaan. Oli kyllä hienoa seurata innokkaita ja motivoituneita tokokoiria, jotka eivät olleet pätkääkään kiinnostuneita muista kentällä treenaavista koirista vaan kaikki työskentelivät keskittyneesti yhdessä oman ohjaajansa kanssa.

Oilin treeni-ideoista innostuneina jatkoimme kehätreenejä keskiviikon tehistreeneissä. Yhdistimme huipputehiksen ja haastajatehiksen, jolloin saimme samanaikaisesti kaksi kentää käyttöömme ja jokaiselle vähän vieraamman treenikaverin avustajaksi.

Kehiä oli yhteensä kolme ja kaikissa kehissä oli samanaikaisesti yksi koira treenaamassa.Tällä kertaa minulle ja Kengulle haastetta ei tuntunut niinkään tuovan viereisessä kehässä työskentelevä koira vaan enemmänkin esim. kentällä olleet ylimääräiset merkit yms. Tällaisia häiriöitä pitää tehdä vielä paljon ennen SM-kisoja!

HSKH:n SM-edustusjoukkueisiin valitut tehisläiset:

Marko ja Jay, AVO
Charlotte ja Koodi, AVO
vara: Kati ja Vissa, AVO

Mirjami ja Kengu, EVL
Carita ja Hurja, EVL
vara: Merja ja Ruu, EVL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti